Raaka-aineet:
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
100-120 g suklaata (talous-, maito- tai valkosuklaata)
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka hyvin.
- Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi mieluiten yleiskoneen avulla. Raasta joukkoon yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori. Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.
- Vatkaa myös munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti appelsiinimehu, siivilöity leivinjauhe-jauhoseos, voivaahto sekä suklaarouhe. Taikina on melko jämäkkää.
- Paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti