tiistai 25. helmikuuta 2020

Appelsiini-suklaakuivakakku

Hyväksi todetun tiikerikakkureseptin variointi jatkuu, ja myös tästä makuyhdistelmästä tuli oikein onnistunut! Suklaarouhe kannattaa jättää melko karkeaksi, etteivät suklaahiput vain liukene muun taikinan joukkoon.

Raaka-aineet:
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
100-120 g suklaata (talous-, maito- tai valkosuklaata)

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka hyvin.
  2. Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi mieluiten yleiskoneen avulla. Raasta joukkoon yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori. Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.
  3. Vatkaa myös munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti appelsiinimehu, siivilöity leivinjauhe-jauhoseos, voivaahto sekä suklaarouhe. Taikina on melko jämäkkää.
  4. Paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti