perjantai 15. toukokuuta 2020

Parsaa Hollandaise

Parsaa Hollandaise on parsaruokien aatelia. Tästä reseptistä riittää kevyemmäksi alkuruoaksi neljälle hengelle sekä vähän tukevammaksi välipalaksi kolmelle. Annoksiin voi lisätä ruokaisuutta lisäämällä kylkeen uppomunat sekä kylmäsavulohta.

4 hengelle
Raaka-aineet:
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
suolaa
Hollandaisekastike:
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
100 g voita
1 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
Lisäksi:
uppomunia (4 minuutin keittoajalla)
kylmäsavulohta

  1. Keitä parsat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, n. 4-8 minuutin ajan.
  2. Valmista kastike. Vatkaa vesitilkkaan lisättyjä kananmunankeltuaisia vesihauteen yllä 5 minuutin ajan, kunnes vaahto paksuuntuu. Nosta kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon voisula ohuena norona koko ajan vispaten. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla sekä sitruunamehulla.
  3. Tarjoa parsa ja kastike halutessasi esim. uppomunien ja/tai kylmäsavulohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti