lauantai 16. marraskuuta 2019

Marianne-kuivakakku

Tämä on yksinkertainen muunnelma tiikerikakkureseptistä. Jäähtyneen kakun koostumus on juuri täydellinen kuivakakulle, eli jämäkkä ja mehukas, kuitenkaan olematta samalla liian rasvainen.

Raaka-aineet:
250 g voita
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
5½ vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl Marianne Crush -karkkirouhetta
Kuorrutus:
suklaata (maito- tai valkoista)
Marianne Crush -karkkirouhetta

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka hyvin.
  2. Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi mieluiten yleiskoneen avulla.
  3. Vatkaa myös munat ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti maito, siivilöity kaakaojauhe-leivinjauhe-jauhoseos, Marianne Crush sekä voivaahto. Taikina on melko jämäkkää.
  4. Paista 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
  5. Voit kuorruttaa kakun halutessasi sulatetusta suklaalla vedetyillä raidoilla ja karkkirouheripotuksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti