maanantai 2. joulukuuta 2019

Unelmakääretorttu

Tämän ihanan unelmakääretortun reseptin sain työkaverilta. Reseptin salaisuus piilee täydellisen kuohkeassa, perunajauhoista tehdyssä torttupohjassa!

Raaka-aineet:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1¼ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g pehmeää voita
(1 kananmunan keltuainen)
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut jaa siivilöidyt perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellillä ja paista uunissa 200°C:ssa n. 8 minuutin ajan.
  2. Kumoa kypsä torttu erikoishienolla sokerilla sokeroidun leivinpaperin päälle. Voit kääriä tortun jo valmiiksi muotoonsa leivinpaperin sisään, jottei pohja murtuilisi niin paljoa jäähtyneenä.
  3. Valmista täyte. Vatkaa pehmeä voi, keltuainen sekä sokerit keskenään vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja rullaa torttu rullaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti