Mangohyydykekakkua esikuvana käyttäen tuli tehtyä tällainen juustokakku viikonloppuna tuoreista mustikoista. Vinkkiä täytteeseen otin Tinyn koti -blogista.
Pohja:
150 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariiniaTäyte:
4 liivatelehteä
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl kiehuvaa vettä
1 prk Flora Vanillaa
(50 g valkosuklaata)
Kuorrute:
(50 g valkosuklaata)
Kuorrute:
2 prk (2 dl) mustikkasosetta (Piltti) TAI 200 g soseutettuja (pakaste)mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
- Murenna keksit murusiksi esim. kaulimen avulla ja sekoita murut sulan rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos sen pohjalle.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. vesihauteessa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljavaahto ja valkosuklaa-tuorejuustoseos keskenään tasaiseksi.
- Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohkaisena nauhana täyteseokseen koko ajan vatkaten. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet veteen ja lisää mustikkasose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Irrota kakku vuoastaan veitsellä varovasti kiertäen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti