sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mustikkahyydykekakku


Mangohyydykekakkua esikuvana käyttäen tuli tehtyä tällainen juustokakku viikonloppuna tuoreista mustikoista. Vinkkiä täytteeseen otin Tinyn koti -blogista.

Pohja:
150 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl kiehuvaa vettä
1 prk Flora Vanillaa
(50 g valkosuklaata)
Kuorrute:
2 prk (2 dl) mustikkasosetta (Piltti) TAI 200 g soseutettuja (pakaste)mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

  1. Murenna keksit murusiksi esim. kaulimen avulla ja sekoita murut sulan rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos sen pohjalle.
  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. vesihauteessa ja vatkaa se tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljavaahto ja valkosuklaa-tuorejuustoseos keskenään tasaiseksi.
  3. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohkaisena nauhana täyteseokseen koko ajan vatkaten. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet veteen ja lisää mustikkasose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoastaan veitsellä varovasti kiertäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti