Niin minä kun muutkin... Tämän juustokakun ohje löytyi
Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista. Näyttäisi olevan yleisesti ihmisten suosima. Hyvää kakkua tuli kyllä! Tällä ohjeella teen kyllä toistekin, jos jotain vastaavaa olen tehdäkseni.
Pohja:
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1½ dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
Kuorrute:
2 prk (2 dl) mangososetta (Piltti)
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
- Murenna keksit murusiksi esim. kaulimen avulla ja sekoita murut sulan rasvan kanssa tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos sen pohjalle.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Irrota kakku vuoastaan veitsellä varovasti kiertäen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti