Kaverini oli tehnyt tätä piirakkaa, jota sitten maisteltiin illalla ehkä turhankin monta palasta... Piirakkaa tulee sopivan pienehkö määrä parille syöjälle ja on todella herkullinen! En ole ennen syönyt sokerikakkupohjallista piirakkaa, mutta tämä ohje sai ainakin itsensä myytyä heti kerralla läpi. Makean kakkupohjan ja kirpeän, makeuttamattoman raparperin keskenään luoma kontrasti toimii todella hyvin. Kiitos vielä Iidalle mainiosta reseptistä.
Raaka-aineet:
1 lasi sokeria
1 lasi (3-4 kpl) kananmunia
1 lasi vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
1-3 raparperinvartta (koosta riippuen)
- Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jauhot ja mahdollinen leivinjauhe.
- Kuori ja viipaloi raparperit mieleisesi mittaisiksi pätkiksi. Kaada taikina sopivan kokoiseen (piirakka)vuokaan ja ripottele raparperipalat päälle.
- Paista uunissa 175°C:ssa n. 30 minuuttia. Voit ripotella piirakan päälle vielä vähän sokeria tai tarjota lisänä vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti