sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Toffee-mansikka-raparperikakku


Tämä herkullinen kakku Jauhot Suussa -blogista osoittautui illanviettoporukan keskuudessa oikeaksi jymymenestykseksi. Kuten yksi kehujista sanoikin, niin raparperilla, mansikoilla ja toffeella lienee aika vaikeata saada aikaiseksi pahaa kakkua. Vain pohja onnistui tuottamaan omalla kohdallani hieman ongelmia murenevaisuutensa vuoksi. Myös raparperinpalasten muoto oli hankala säilyttää keittämisen aikana, joten tein siitä suosiolla mössöä ja haihdutin ylimääräisen nesteen pois. Tämä kakku on myös harvinaisen nopeata valmistettavaa kesäisiin juhliin, jos kaapista vain sattuu löytymään purkki valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa. Ihan muutaman hengen kahvitteluihin en menisi tätä herkkua kuitenkaan suosittelemaan kakun tuhtiuden vuoksi, varsinkaan jos makeansietokyky ei satu olemaan erityisen korkea.

Pohja:
250 g digestivekeksejä
125 g voita
Täyte:
1 tlk (397 g) (valmiiksi toffeeksi keitettyä) kondensoitua maitoa
500 g (2-3 isoa vartta) raparperia (+hieman sokeria)
2-3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
Päälle:
500 g mansikoita
mintun- tai sitruunamelissanlehtiä
  1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita murskan sekaan sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Paista 150°C:ssa 12 minuuttia ja jäähdytä.
  3. Kaada kondensoidusta maidosta keitetty toffee kovettuneen pohjan päälle. Laita vuoka kylmään niin toffee hieman paksuuntuu.
  4. Kuori ja paloittele raparperinvarret. Kaada raparperipalat kattilaan, lisää pohjalle tilkka vettä ja mausta sokerilla (sokeria ei tavitse laittaa kovinkaan paljon, sillä muu täyte on hyvin makea). Keitä raparperipaloja kunnes ne pehmenevät ja ylimääräinen neste haihtuu. Levitä raparperi toffeen päälle.
  5. Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahto raparperikerroksen päälle. 
  6. Koristele kakun pinta halkaistuilla mansikoilla ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti