Pohja:
250 g digestivekeksejä
125 g voita
Täyte:
1 tlk (397 g) (valmiiksi toffeeksi keitettyä) kondensoitua maitoa
500 g (2-3 isoa vartta) raparperia (+hieman sokeria)
2-3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
Päälle:
500 g mansikoita
mintun- tai sitruunamelissanlehtiä
- Murskaa keksit hienoksi ja sekoita murskan sekaan sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista 150°C:ssa 12 minuuttia ja jäähdytä.
- Kaada kondensoidusta maidosta keitetty toffee kovettuneen pohjan päälle. Laita vuoka kylmään niin toffee hieman paksuuntuu.
- Kuori ja paloittele raparperinvarret. Kaada raparperipalat kattilaan, lisää pohjalle tilkka vettä ja mausta sokerilla (sokeria ei tavitse laittaa kovinkaan paljon, sillä muu täyte on hyvin makea). Keitä raparperipaloja kunnes ne pehmenevät ja ylimääräinen neste haihtuu. Levitä raparperi toffeen päälle.
- Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Levitä kermavaahto raparperikerroksen päälle.
- Koristele kakun pinta halkaistuilla mansikoilla ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti