maanantai 18. heinäkuuta 2011

Sinappinen kermakastike


Fondin, soijakastikkeen ja sinapin kanssa kannattaa tämän ohjeen kanssa olla varovainen niiden korkean suolapitoisuuden vuoksi - maisteleminen on suositeltavaa. Dijon-sinapilla kastike saa hieman piparjuurisen maun. Alkuperäinen ohje lienee alkujaan Valion.

Raaka-aineet:
1 pieni sipuli 
1 rkl voita  
2 rkl liha- TAI kanafondia 
makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2-3 dl ruoka- TAI kuohukermaa 
1-2 rkl sinappia TAI ½-1 tl Dijon-sinappia
mustapippuria
(vettä)
(vehnäjauhoja)

  1. Hienonna sipuli ja paista sipulisippu rasvassa pehmeäksi.
  2. Lisää muut ainekset, mausta ja anna kiehua muutama minuutti. Kastikemäärää voi suurentaa helposti vettä lisäämällä, paksumman kastikkeen taas saa kylmään vesitilkkaan sekoitettujen jauhojen avulla suurustamalla. Tarjoa lihan tai kanan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti