torstai 9. kesäkuuta 2011

Lihapullapasta


Tämä pastaohje on napattu jälleen kerran MaMan keittiö -blogista. Oli ihan mielenkiintoista jo itsessään kokeilla tätä piirretyistä tuttua Kaunotar ja Kulkuri -ruokaa. Lihapullat olivat mausteisuudessaan mukavan erilaisia normaaleihin verrattuna.

4 hengelle
Lihapullat:
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ prk kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria
½ tl Provencen mausteseosta
2 rkl soijaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
Tomaattikastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl balsamietikkaa
1 tl Provencen mausteseosta

2 rkl sokeria
mustapippuria
(1 dl kermaa)

  1. Sekoita keskenään kermaviili, korppujauhot, kananmuna ja mausteet. Anna korppujauhojen turvota hetki. Lisää joukkoon silputtu sipuli, murskattu valkosipuli, parmesanjuustoraaste ja jauheliha. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi massaksi.
  2. Muotoile lihapullataikainasta kostutetuin käsin mieleisesi kokoisia pullia. Paista lihapullia 200°C:ssa n. 20-30 minuuttia niiden koosta riippuen.
  3. Valmista kastike: kuullota kattilassa sipulisilppu ja puristettu valkospilunkynsi. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, etikka, sokeri, pippuri ja Provencen mausteseos. Hauduta kastiketta pienellä lämmöllä lihapullien paistumisen ajan.
  4. Lisää kastikkeeseen kerma. Voit halutessasi upottaa lihapullat valmiiksi tomaattikastikkeeseen. Tarjoa spagetin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti