Tämä pastaohje on napattu jälleen kerran MaMan keittiö -blogista. Oli ihan mielenkiintoista jo itsessään kokeilla tätä piirretyistä tuttua Kaunotar ja Kulkuri -ruokaa. Lihapullat olivat mausteisuudessaan mukavan erilaisia normaaleihin verrattuna.
4 hengelle
4 hengelle
Lihapullat:
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ prk kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
½ tl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ prk kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
mustapippuria
½ tl Provencen mausteseosta
mustapippuria
½ tl Provencen mausteseosta
2 rkl soijaa
1 dl parmesanjuustoraastetta
1 dl parmesanjuustoraastetta
Tomaattikastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl balsamietikkaa
1 tl Provencen mausteseosta
2 rkl sokeria
mustapippuria
(1 dl kermaa)
1 valkosipulinkynsi
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl balsamietikkaa
1 tl Provencen mausteseosta
2 rkl sokeria
mustapippuria
(1 dl kermaa)
- Sekoita keskenään kermaviili, korppujauhot, kananmuna ja mausteet. Anna korppujauhojen turvota hetki. Lisää joukkoon silputtu sipuli, murskattu valkosipuli, parmesanjuustoraaste ja jauheliha. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi massaksi.
- Muotoile lihapullataikainasta kostutetuin käsin mieleisesi kokoisia pullia. Paista lihapullia 200°C:ssa n. 20-30 minuuttia niiden koosta riippuen.
- Valmista kastike: kuullota kattilassa sipulisilppu ja puristettu valkospilunkynsi. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, etikka, sokeri, pippuri ja Provencen mausteseos. Hauduta kastiketta pienellä lämmöllä lihapullien paistumisen ajan.
- Lisää kastikkeeseen kerma. Voit halutessasi upottaa lihapullat valmiiksi tomaattikastikkeeseen. Tarjoa spagetin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti