tiistai 7. kesäkuuta 2011

Korvasienikeitto


Monien ravintoloittenkin ruokalaistoilta löytyvä korvasienikeitto on helppo valmistaa myös itse, kunhan korvasieniä vain sattuu olemaan. Mielestäni korvasienten käyttäminen keittoon on yksi sen parhaista käyttöratkaisuista, sillä ylimääräisen keiton voi tarpeen tullen jatkojalostaa vaikkapa kastikkeeksi jauhojen avulla myöhemmin.

5 hengelle
Raaka-aineet:
4-5 dl ryöpättyjä korvasieniä
1 sipuli
voita
n. 3 rkl vehnäjauhoja
n. 3,5 dl kermaa
n. 5 dl vettä
(1 kasvisliemikuutio)
suolaa
pippuria
(ruohosipulia)

  1. Kuutioi sipuli ja kuullota sitä hetki kuumassa kattilassa voissa. Lisää joukkoon jauhot ja kypsennä niitä hetki. Hakkaa sienet pieneksi ja lisää ne kattilaan.
  2. Lisää kattilaan kerma ja vettä maun mukaan. Mausta mahdollisella kasvisliemikuutiolla, suolalla ja pippurilla. Keittele keittoa niin kauan, että se sakenee.
  3. Lisää joukkoon silputtu ruohosipuli ja nauti esim. lämpimän ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti