Lähde: Helin herkkuja -blogi
25 keksiä
Raaka-aineet:
125 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
n. 140 g valkosuklaata
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna.
- Sekoita erillisessä kulhossa keskenään muut kuivat aineet ja siivilöi ne muun taikinan joukkoon. Sekoita huolellisesti.
- Rouhi valkosuklaa sopivan pieniksi murusiksi ja lisää ne taikinan joukkoon.
- Ota keksitaikinasta kostutetuin käsin pieniä pallosia ja liiskaa niitä hieman. Asettele keksit riittävän kauas toisistaan, sillä ne leviävät suhteellisen paljon uunissa ollessaan. Itse laitoin kullekin pellille aina 12 pallosta.
- Paista keksejä 200°C:ssa 7-10 minuuttia. Anna juuri uunista tulleitten keksien jäähtyä ihan hetkisen aikaa ennen pelliltä pois siirtämistä, jotteivat ne halkeilisi. Nauti kylmän maidon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti