sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Tummat valkosuklaahippucookiet


Lähde: Helin herkkuja -blogi

25 keksiä
Raaka-aineet:
125 g voita
3/4 dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
n. 140 g valkosuklaata

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna.
  2. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään muut kuivat aineet ja siivilöi ne muun taikinan joukkoon. Sekoita huolellisesti.
  3. Rouhi valkosuklaa sopivan pieniksi murusiksi ja lisää ne taikinan joukkoon.
  4. Ota keksitaikinasta kostutetuin käsin pieniä pallosia ja liiskaa niitä hieman. Asettele keksit riittävän kauas toisistaan, sillä ne leviävät suhteellisen paljon uunissa ollessaan. Itse laitoin kullekin pellille aina 12 pallosta.
  5. Paista keksejä 200°C:ssa 7-10 minuuttia. Anna juuri uunista tulleitten keksien jäähtyä ihan hetkisen aikaa ennen pelliltä pois siirtämistä, jotteivat ne halkeilisi. Nauti kylmän maidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti