keskiviikko 10. elokuuta 2011

Valkosipulipasta


Tämä resepti on suosikki YouTube-kokkini, Chef Johnin käsialaa. On tärkeää, ettei valkosipuli jää liian raa'aksi, sillä silloin sen maku jää vajaaksi, tai tummu liikaa, jolloin sen maku kitkeröityy. Täydellisesti kypsennetystä valkosipulista pastaan tulee täyteläisen pehmeä valkosipulin maku. Lähde: foodwishes

2-4 hengelle
Raaka-aineet:
400-500 g spaghettia
6 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria
ripaus chilihiutaleita
½ dl tuoretta persiljaa
1 dl parmesanjuustoa
(1 tl voita)

  1. Laita spaghetti runsaaseen veteen kiehumaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Kuullota valkosipuliviipaleet paistinpannulla miedohkolla lämmöllä öljyssä kullanrusehtaviksi. Lisää joukkoon pastan keitinvettä.
  2. Yhdistä seos keitetyn spagetin kanssa ja sekoita joukkoon mausteet, hienonnettu persilja ja 2/3 parmesanjuustoraasteesta sekä halutessasi teelusikallinen voita. Sekoita kastike ja spaghetti keskenään hyvin. Ripottele pinnalle koristeeksi loput juustoraasteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti