sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Pollo limonello


Tämä on minun versioni takavuosien hittiruoasta, pollo limonellosta eli kanaa sitruunakastikkeessa. Perinteiseen curry-kanakastikkeeseen tämä ruoka tekee eron oikestaan vain poikkeavalla inkiväärin ja sitruunamehun käytöllä - hyvää se on näinkin. Alunperin resepti on ilmeisesti julkaistu julkaista Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Lähde: Pastanjauhantaa -blogi

4 hengelle
Raaka-aineet:
300-400 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukerma
1 rkl kanafondia
1 rkl kurkumaa
1 tl inkivääritahnaa
½ sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
Lisäksi:
500 g pastaa
parmesanjuustoa
tuoreita yrttejä

  1. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista kanasuikaleet rasvassa pannulla. Lisää joukkoon sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja cayennepippuri, kuullota.
  2. Sekoita joukkoon kerma, kanafondi, kurkuma, inkivääritahna, sitruunamehu ja hunaja. Anna kastikkeen hautua pastan kypsennyksen ajan.
  3. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa tarvittaessa maun mukaan. Sekoita kastike keitetyn, hyvin valutetun pastan joukkoon.
  4. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua parmesanjuustoa. Koristele annokset halutessasi tuoreilla yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti