Tämä on minun versioni takavuosien hittiruoasta, pollo limonellosta eli kanaa sitruunakastikkeessa. Perinteiseen curry-kanakastikkeeseen tämä ruoka tekee eron oikestaan vain poikkeavalla inkiväärin ja sitruunamehun käytöllä - hyvää se on näinkin. Alunperin resepti on ilmeisesti julkaistu julkaista Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Lähde: Pastanjauhantaa -blogi
4 hengelle
Raaka-aineet:
300-400 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria
ripaus cayennepippuria
2 dl kuohukerma
1 rkl kanafondia
1 rkl kurkumaa
1 tl inkivääritahnaa
½ sitruunan mehu
3 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
Lisäksi:
500 g pastaa
parmesanjuustoa
tuoreita yrttejäparmesanjuustoa
- Kuori ja silppua sipuli. Ruskista kanasuikaleet rasvassa pannulla. Lisää joukkoon sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja cayennepippuri, kuullota.
- Sekoita joukkoon kerma, kanafondi, kurkuma, inkivääritahna, sitruunamehu ja hunaja. Anna kastikkeen hautua pastan kypsennyksen ajan.
- Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa tarvittaessa maun mukaan. Sekoita kastike keitetyn, hyvin valutetun pastan joukkoon.
- Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua parmesanjuustoa. Koristele annokset halutessasi tuoreilla yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti