sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kanaviillokki

Nopea kanaviillokki syntyy helposti tähteeksi jääneestä broilerin lihasta, mutta sen voi tarvittaessa kypsentää uunissa kanankoivista tai vaikka suoraan pannulla paistaen rinta- tai sisäfileistä. Oikeaoppinen, perinteinen kanaviillokki valmistetaan kuitenkin kokonaisesta kanasta keittämällä, jolloin kanasta ja vihanneksista irronnut herkullinen liemi hyödynnetään kastikkeen pohjana, eikä liemikuutioita tarvita.

Raaka-aineet:
n. 600 g kypsää broilerin lihaa (esim. koipi-reisi)
20 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl curryjauhetta
3 dl kanalientä
1 prk (2 dl) kermaa
suolaa
valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
mustaherukkahilloa

  1. Sulata voi kattilassa tai kasarissa. Sekoita curryjauhe jauhoihin ja kypsennä voissa hetken aikaa, mutta älä ruskista.
  2. Lisää kanaliemi ja sekoita vispilällä koko ajan, ettei jauhoista jää paakkuja. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon kerma, mausteet ja luista irrotettu broilerin liha. Kuumenna ja tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti