sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Unkarilainen paprikakana

Unkarilainen paprikakana, csirke paprikás, on herkullista unkarilaista perinneruokaa parhaimmillaan, joka saa runsaasti makua sipulista ja unkarilaisesta paprikajauheesta. Unkarissa tässä ruokalajissa käytetään tyypillisesti broilerin koipipaloja, joilla voi toki tässä ohjeessa käytetyt fileet korvata.

4 hengelle
Raaka-aineet:
~500 g broilerin sisä- tai rintafileitä
1 iso sipuli
1 rkl unkarilaista paprikajauhetta
4 dl vettä
1 tomaatti
mustapippuria
suolaa
1 prk (120 g) smetanaa tai crème fraîchea
1 tl vehnäjauhoja

  1. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuutioi tomaatti.
  2. Paista broilerifileisiin kaunis väri öljyssä pannulla. Kuullota joukkoon sipulisilppu ja lopuksi paprikajauhe. Paprikajauhe palaa helposti pohjaan!
  3. Lisää paistinpannulle vesi ja tomaattikuutiot. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Anna paparikakanan hautua liedellä miedolla lämmöllä kannella peitettynä n. puolisen tuntia, kunnes kana on mureaa.
  4. Sekoita smetanan joukkoon vehnäjauhot ja lisää seos kastikkeeseen. Tarjoa paprikakana unkarilaisen pastan ja kurkkusalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti