sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Unkarilainen kurkkusalaatti

4 hengelle
Raaka-aineet:
2 (500 g) kurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl (100 g) kevyt crème fraîchea
ripaus unkarilaista paprikajauhetta

  1. Kouri kurkut ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi esim. mandoliinin avulla. Kuori ja purista valkosipulinkynsi samaan kulhoon kurkkuviipaleiden kanssa. Sekoita joukkoon suola ja itketä kurkuista ylimääräinen neste n. puolen tunnin ajan. Valuta kurkkuviipaleet lävikössä.
  2. Lisää joukkoon sokeri, etikka sekä ranskankerma. Siirrä kurkkusalaatti tarjoiluastiaan ja ripottele salaatin pinnalle vielä hieman paprikajauhetta väriä antamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti