Lähdimme hakemaan Stockmannin Herkusta pihvilihaa sunnuntain illalliselle. Sunnuntaisin lihavalikoimat ovat hieman suppeat, joten mahdollisia vaihtoehtoja ei ollut paljoakaan. Lihamestari ehdotti juurikin tätä tarjouksessa ollutta vasikan sisäpaistia ja maistatti meille takahuoneessa vastapaistettua lihaa; nämä Herkun liha- ja kalamestarit ovat muutenkin aina älyttömän huomaavaisia ja ystävällisiä! Näistä pihveistä tuli todella mehukkaita. Vasikanliha on hyvin vaaleaa, vähärasvaista ja miedon, mutta samalla omanlaisensa makuista. Lisukkeina tarjolla oli maalaisranskanperunoita, vuohenjuustotomaatteja, paistettuja herkkusieniä, tomaatti-mozzarellasalaattia ja persiljamaustevoita.
Raaka-aineet:
vasikan sisäpaistipihvejä (á 150 g)
rasvaa paistamiseen
(pihvimaustetta)
mustapippuria
suolaa
- Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön (n. puoli tuntia ennen) ja hakkaa pihvit halutessasi kevyesti nyrkillä hieman ohuemmiksi.
- Paista pihvit kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa parin minuutin verran molemmin puolin tai kunnes lihasnesteet tulevat lihan pintaan. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi pihvimausteella. Tarjoa välittömästi maustevoin ja haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti