keskiviikko 7. elokuuta 2013

Rukiinen piirakkapohja

Tämä piirakkapohja on täydellinen suolaisiin, kalaa sisältäviin piirakoihin. Taikina on tyypillinen voitaikina, jolle ruisjauhot antavat hieman syvempää makua. Paistettaessa piirakan reunukset saavat mukavan rapean rakenteen. Lähde: Hellapoliisi

Raaka-aineet:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
(½ tl suolaa)
½ dl jääkylmää vettä

  1. Nypi rasva, suola ja jauhot keskenään murusiksi. Sekoita nopeasti joukkoon jääkylmä vesi ylivaivaamista välttäen.
  2. Painele taikina piirasvuoan (⌀ ~26 cm) pohjalle ja reunoille, ja täytä piirakkapohja haluamallasi täytteellä. Pohja kypsyy uunissa 200°C:ssa n. 30 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti