torstai 8. elokuuta 2013

Lohi-katkarapupiirakka

Lähde: Hellapoliisi

Pohja:
rukiinen piirakkapohja
Täyte:
150 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
100 g purjoa
1 ps (180 g) katkarapuja
2 kananmunaa
2½ dl kermaa
1 ps (150 g) juustoraastetta
sitruunapippuria
loraus sitruunamehua
tilliä

  1. Valmista piirakkapohja erillisen ohjeen mukaan ja painele se piirasvuoan (⌀ ~26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Ripottele pinnalle paloiteltu savulohi paloina, ohueksi viipaloitu purjo ja  katkaravut.
  3. Sekoita keskenään kerma, munat, puolet juustoraasteesta sekä mausteet ja silputtu tilli. Kaada täyteseos tasaisesti piirakan päälle ja levitä pinnalle vielä loput juustoraasteesta.
  4. Kypsennä 200°C:ssa uunissa n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta hyytyy ja juusto on saanut kauniin värin.
  5. Koristele piirakka ohuilla sitruunaviipaleilla ja tillinoksilla. Tarjoa piiras lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti