Pohja:
rukiinen piirakkapohja
Täyte:
150 g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
100 g purjoa
1 ps (180 g) katkarapuja
2 kananmunaa
2½ dl kermaa
1 ps (150 g) juustoraastetta
sitruunapippuria
loraus sitruunamehua
tilliä
- Valmista piirakkapohja erillisen ohjeen mukaan ja painele se piirasvuoan (⌀ ~26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Ripottele pinnalle paloiteltu savulohi paloina, ohueksi viipaloitu purjo ja katkaravut.
- Sekoita keskenään kerma, munat, puolet juustoraasteesta sekä mausteet ja silputtu tilli. Kaada täyteseos tasaisesti piirakan päälle ja levitä pinnalle vielä loput juustoraasteesta.
- Kypsennä 200°C:ssa uunissa n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta hyytyy ja juusto on saanut kauniin värin.
- Koristele piirakka ohuilla sitruunaviipaleilla ja tillinoksilla. Tarjoa piiras lämpimänä tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti