sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Marja-pavlova

Marjaisa pavlova tuorein mansikoin, vadelmin, karviaisin sekä puna- ja mustaviinimarjoin

Tällä kertaa tein klassisen pavlovan äitini syntymäpäiväkakuksi. Tämän kesäisen pavlovan täytteessä on hyödynnetty kesäisen puutarhan antimia täysin siemauksin, sillä kuvan kakun kaikki marjat ovat mansikoita lukuunottamatta omasta maasta. Mielestäni kahvipöytään tällainen marenkikakku, jossa tuoreet ja makeankirpeät marjat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, on kermatäytekakkua kevyempi vaihtoehto. Lisäksi marenkipohja valmistuu vaivattomasti vaikka jo edellisenä päivänä, jolloin valmiin kakun kokoamiseen juuri ennen h-hetkeä ei juurikaan aikaa kulu.

10 hengelle
Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2½ dl hienoa sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoa
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Täyte:
3 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl sokeria
4 dl tuoreita marjoja
(esim. vadelmia, mansikoita, punaviinimarjoja, mustaviinimarjoja, mustikoita, karviaisia, karhunvatukoita)

  1. Kuumenna uuni 125°C:een. Voitele uunipellille levitetylle leivinpaperille rypsiöljyllä ympyrä (Ø 25 cm). Huomioi, että marenkilevy leviää kypsyessään!
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisäten sokerin joukkoon pienissä erissä. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri, happo ja sihdattu tärkkelysjauho.
  3. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
  4. Paista uunin keskitasolla 2 tuntia, kunnes marenki on päältä rapeaa ja kuivaa ja sisältä mukavan sitkeää. Anna pohjan jäähtyä ja siirrä se kakkuvadille.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kermavaahto pavlovan päälle ja peitä pinta vielä tuoreilla marjoilla. Sihtaa päälle tomusokeria tai koristele mintunlehdin ja marjatertuin. Tarjoile välittömästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti