Tämän perjantai-illan mässyksi valikoitui Pirkan chorizo-makkarapitoinen avoburgeri. Tämä burgeri oli kevyt mutta samalla täyttävä yhtä aikaa, ja chorizo toi jauhelihan joukkoon mukavan, mausteisemman vivahteen.
8 kpl
Raaka-aineet:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 dl kermaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
100 g chorizo-makkaraa (raakamakkaraa tai leikkelettä)
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
vaaleaa maalaisleipää
vaaleaa cheddarjuustoa
chilimajoneesia
punasipulia
tomaattia
rucolaa
- Sekoita ruokakerma, korppujauhot ja muna kulhossa. Anna turvota n. 5 minuuttia.
- Hienonna chorizo ja kuorittu sipuli, ja lisää ne korppujauhoseokseen. Sekoita massaan myös jauheliha ja mausteet.
- Muotoile massasta 8 pihviä. Kypsennä pihvit paistinpannulla n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta tai 225°C:ssa uunissa n. 15 minuuttia.
- Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai esim. paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa kuorittu punasipuli renkaiksi ja viipaloi tomaatit.
- Kokoa burgerit levittämällä chilimajoneesilla sivellyille leiville ensin rucolanlehdet. Aseta päälle chorizo-jauhelihapihvit, juusto, tomaattiviipaleet ja sipulirenkaat. Tarjoile välittömästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti