perjantai 26. heinäkuuta 2013

Chorizo-jauhelihaburgerit


Tämän perjantai-illan mässyksi valikoitui Pirkan chorizo-makkarapitoinen avoburgeri. Tämä burgeri oli kevyt mutta samalla täyttävä yhtä aikaa, ja chorizo toi jauhelihan joukkoon mukavan, mausteisemman vivahteen.

8 kpl
Raaka-aineet:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 dl kermaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
100 g chorizo-makkaraa (raakamakkaraa tai leikkelettä)
1 sipuli
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
vaaleaa maalaisleipää
vaaleaa cheddarjuustoa
chilimajoneesia
punasipulia
tomaattia
rucolaa

  1. Sekoita ruokakerma, korppujauhot ja muna kulhossa. Anna turvota n. 5 minuuttia.
  2. Hienonna chorizo ja kuorittu sipuli, ja lisää ne korppujauhoseokseen. Sekoita massaan myös jauheliha ja mausteet.
  3. Muotoile massasta 8 pihviä. Kypsennä pihvit paistinpannulla n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta tai 225°C:ssa uunissa n. 15 minuuttia.
  4. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa tai esim. paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa kuorittu punasipuli renkaiksi ja viipaloi tomaatit.
  5. Kokoa burgerit levittämällä chilimajoneesilla sivellyille leiville ensin rucolanlehdet. Aseta päälle chorizo-jauhelihapihvit, juusto, tomaattiviipaleet ja sipulirenkaat. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti