Tätä hyydykekakkua syötiin meillä pääsiäisaterialla jälkiruokana. Tämä oli mukavasti kerrankin vähän matalampi kakku. Täytteen maku säilyi kermaisena, vaikka rahkaa siihen tulikin verrattain paljon. Ohje on otettu Valion reseptipankista.
Pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (400 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiille:
1 dl vettä
1 rkl limettimehua
1 dl hyytelösokeria
½-1 limetti ohuina lohkoina
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita niihin sula rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta, peitä ja hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.
- Leikkaa kuumalla vedellä pestystä limetistä ohuita lohkoja. Kun kakku on hyytynyt, aseta limettilohkot varovasti kakun päälle.
- Valmista kiille: kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä ja anna jäähtyä 3 - 4 min.
- Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limettiviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
- Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti