sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Valkosuklaa-limehyydykekakku


Tätä hyydykekakkua syötiin meillä pääsiäisaterialla jälkiruokana. Tämä oli mukavasti kerrankin vähän matalampi kakku. Täytteen maku säilyi kermaisena, vaikka rahkaa siihen tulikin verrattain paljon. Ohje on otettu Valion reseptipankista.

Pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (400 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiille:
1 dl vettä
1 rkl limettimehua
1 dl hyytelösokeria
½-1 limetti ohuina lohkoina

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita niihin sula rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
  3. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta, peitä ja hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.
  4. Leikkaa kuumalla vedellä pestystä limetistä ohuita lohkoja. Kun kakku on hyytynyt, aseta limettilohkot varovasti kakun päälle.
  5. Valmista kiille: kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä ja anna jäähtyä 3 - 4 min.
  6. Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limettiviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
  7. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti