Porkkanasoseen voi valmistaa myös itse höyryttämällä kuoritut porkkanat ensin ja sitten soseuttamalle ne sauvasekoittimella. Lähde: Pirkka
Pohja:
½ pkt (250 g) porkkanasosetta
150 g voita
2½ fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
100 g sulatejuustoa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunanmehua
2 tl vaniljasokeria
- Sekoita keskenään porkkanasose, sulatettu rasva, sokeri ja munat. Yhdistä jauhoihin mantelirouhe, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Yhdistä jauhoseos taikinaan.
- Kaada taikina piirakkavuokaan ja paista 200°C:ssa n. 20 minuuttia.
- Valmista kuorrutus: sekoita sulatejuusto, maitorahka, tomusokeri, sitruunanmehu ja vaniljasokeri tasaiseksi kuorrutukseksi esim. käsivatkainta käyttäen. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun päälle ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Koristele torttu halutessasi mantelirouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti