Nämä munkkirinkilät on tehty sotkun munkkiohjeella, todella hyviä munkkeja tuli!
n. 25 kappaletta
Raaka-aineet:
½ l maitoa tai vettä
50 g hiivaa
(1 kananmuna)
½ tl suolaa
100 g sokeria
100 g voita tai margariinia
n. 900 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
Paistamiseen:
2 l rypsiöljyä
Pinnalle:
erikoishienoa sokeria
- Sekoita kädenlämpäiseen veteen sokeri, hiiva, kardemumma ja kananmuna (kananmunan voi jättää myös kokonaan pois). Alusta joukkoon ensin n. puolet jauhoista, ja lisää joukkoon tämän jälkeen sulatettu voi tai margariini sekä suola. Alusta joukkoon loput jauhot, kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, n. tunnin ajan.
- Jaa taikina n. 40 g pulliin, muotoile rinkilöiksi. Anna rinkilöiden kohota vielä liinalla peitettynä n. puolisen tuntia.
- Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa 170-180 asteiseksi. ittele taikina pyöreiksi munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Upota 3-4 munkkia kerrallaan öljyyn, ja paista n. 1-1½ minuutin ajan per puoli. Nosta kypsät munkit uuniritilän tai leivinpaperin päälle valumaan ja pyöräytä vielä kuumana hienossa sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti