tiistai 2. maaliskuuta 2021

Porkkanapiirakka

Tästä porkkanapiirakasta tuli aivan täydellistä! Pohja on juuri sopivan muhkea ja kuohkea sekä kuorrutus silkkistä - tasaisen kuorrutteen salaisuus on tarpeeksi pitkä vatkausaika, mieluiten yleiskoneella.
Lähde: Kinuskikissa

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2½ dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 rkl siirappia
n. 7 dl (700 g kokonaisia porkkanoita) porkkanaraastetta
Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
400 g tomusokeria
Päälle:
mantelirouhetta

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeahki vaahdoksi.
  2. Lisää vaahtoon kuivat aineet, öljy, siirappi ja porkkanaraaste, sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Paista piirakkapohjaa 200°C:ssa n. 20 minuuttia. Testaa pohjan kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus: vatkaa ensin tuorejuusto kuohkeaksi mieluiten yleiskoneella, lisää sen jälkeen joukkoon pehmeä voi ja sekoita niin pitkään, että kuorrute on tasaista. Sekoita joukkoon viimeiseksi tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä mantelirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti