sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Pekoni-jyväpastarisotto

Lähde: Healthy Meal Plans

3 hengelle
Raaka-aineet:
1 sipuli
1 pkt (170 g) pekonia
4 dl jyväpastaa
1 dl valkoviiniä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 ps (200 g) pakasteherneitä
mustapippuria


  1. Kuori ja silppua sipuli. Saksi pekoni pienemmiksi paloiksi suoraan paistinpannulle.
  2. Kypsennä pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Siirrä pekoni erilliseen astiaan odottamaan, jätä pekoninrasva pannulle.
  3. Kuullota pekoninrasvassa ensin silputtu sipuli ja lisää pannulle jyväpasta, anna myös pastan kuullottua. Lisää joukkoon valkoviini, ja anna alkoholin haihtua hetki.
  4. Lisää pannulle vesi ja kanaliemikuutio, ja anna nesteen imeytyä pastaan. Koostumukseltaan seos saa jäädä hieman löysähköksi.
  5. Sekoita lopuksi joukkoon pekoni, kerma, herneet, sitruunamehu, parmesanjuustoraaste ja mustapippuri. Tarkista maku ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti