3 hengelle
Raaka-aineet:
1 sipuli
1 pkt (170 g) pekonia
4 dl jyväpastaa
1 dl valkoviiniä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 ps (200 g) pakasteherneitä
mustapippuria
- Kuori ja silppua sipuli. Saksi pekoni pienemmiksi paloiksi suoraan paistinpannulle.
- Kypsennä pekoni rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Siirrä pekoni erilliseen astiaan odottamaan, jätä pekoninrasva pannulle.
- Kuullota pekoninrasvassa ensin silputtu sipuli ja lisää pannulle jyväpasta, anna myös pastan kuullottua. Lisää joukkoon valkoviini, ja anna alkoholin haihtua hetki.
- Lisää pannulle vesi ja kanaliemikuutio, ja anna nesteen imeytyä pastaan. Koostumukseltaan seos saa jäädä hieman löysähköksi.
- Sekoita lopuksi joukkoon pekoni, kerma, herneet, sitruunamehu, parmesanjuustoraaste ja mustapippuri. Tarkista maku ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti