Lähde: Viimeistä murua myöten -blogi
Raaka-aineet:
1,2 kg tuoreita tomaatteja (tai hyvälaatuisia kokonaisia tölkkitomaatteja, 3 tlk)
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
(4 tuoreen basilikan vartta)
4 dl vettä
1 kana-annosfondi
1 rkl balsamicoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria
- Kuori porkkana ja sipulit, ja pilko ne isoiksi lohkoiksi. Litistä valkosipulinkynnet veitsen lappeella, älä poista kuoria (tämä ehkäisee kynsien kuivumisen). Halkaise tomaatit (jos käytät tölkkitomaatteja, ota liemi talteen ja halkaise myös tölkkitomaatit).
- Lado vihannekset laajaan uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin, ja lorauta pintaan oliiviöljyä. Paahda vihanneksia 220°C:ssa 45 minuutin ajan. Ota valkosipulinkynnet pois uunivuoasta 30 minuutin paahtamisen jälkeen, ja poista kuoret valkosipulien hieman jäädyttyä.
- Kaikki keittoainekset kattilaan (myös mahdollisten tölkkitomaattien liemi) ja keittele hiljaisella lämmöllä n. 20-30 minuutin ajan. Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keitto esim. rae- tai maustamattoman tuorejuuston sekä leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti