maanantai 11. helmikuuta 2019

Omena-murupaistos

Lähteet: Sorted

4-5 hengelle
Raaka-aineet:
500 g (3 kpl) kirpeitä omenoita (Granny Smith tai Pink Lady)
voinokare
ripaus jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus kanelia
Kinuskikastike:
25 g voita
½ dl kermaa
1 dl fariinisokeria
½ dl siirappia
Muruseos:
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
50 g kylmää voita
(½ dl rouhittuja suolapähkinöitä)

  1. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Kuullota omenat voinokareessa paistokasarissa mausteiden kanssa ja siirrä ne uuninkestävään paistovuokaan.
  2. Valmista kinuskikastike. Kuumenna kaikki kinuskikastikkeen ainekset kattilassa keskenään, ja anna pulpahtaa sen verran, että seos paksuuntuu. Sekoita kastike omenaviipaleiden joukkoon.
  3. Valmista muruseos. Nypi kaikki muruseoksen aineksen keskenään sekaisin voin kanssa. Levitä muruseos paistoksen päälle ja paista uunissa 200°C:ssa n. 20 minuutin ajan, kunnes omenat ovat kypsiä ja muruseos rapsakkaa. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti