Lähteet: Sorted
Raaka-aineet:
500 g (3 kpl) kirpeitä omenoita (Granny Smith tai Pink Lady)
voinokare
ripaus jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus kanelia
Kinuskikastike:
25 g voita
½ dl kermaa
1 dl fariinisokeria
½ dl siirappia
Muruseos:
1½ dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
50 g kylmää voita
(½ dl rouhittuja suolapähkinöitä)
- Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi. Kuullota omenat voinokareessa paistokasarissa mausteiden kanssa ja siirrä ne uuninkestävään paistovuokaan.
- Valmista kinuskikastike. Kuumenna kaikki kinuskikastikkeen ainekset kattilassa keskenään, ja anna pulpahtaa sen verran, että seos paksuuntuu. Sekoita kastike omenaviipaleiden joukkoon.
- Valmista muruseos. Nypi kaikki muruseoksen aineksen keskenään sekaisin voin kanssa. Levitä muruseos paistoksen päälle ja paista uunissa 200°C:ssa n. 20 minuutin ajan, kunnes omenat ovat kypsiä ja muruseos rapsakkaa. Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti