tiistai 8. tammikuuta 2019

Porkkanalaatikko

Lähde: Valio

2 litran vuoallinen
Raaka-aineet:
1 kg porkkanoita
5 dl vettä + 1 tl suolaa
1½ dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ dl siirappia
ripaus muskottipähkinää
ripaus jauhettua valkopippuriaa
Pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita

  1. Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja keitä riisit siinä.
  2. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Lisää soseeseen kerma, maito, muna sekä mausteet.
  3. Yhdistä kypsät riisit muihin aineksiin. Tarkista maku.
  4. Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista laatikkoa 200°C:ssa 45 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti