2 litran vuoallinen
Raaka-aineet:
1 kg porkkanoita
5 dl vettä + 1 tl suolaa
1½ dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ dl siirappia
ripaus muskottipähkinää
ripaus jauhettua valkopippuriaa
Pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita
- Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja keitä riisit siinä.
- Soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Lisää soseeseen kerma, maito, muna sekä mausteet.
- Yhdistä kypsät riisit muihin aineksiin. Tarkista maku.
- Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista laatikkoa 200°C:ssa 45 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti