lauantai 24. maaliskuuta 2018

Rapeat vohvelit

Erityisen rapeita vohveleita saa aikaan jättämällä perinteisestä vohvelitaikinasta kananmunan kokonaan pois. Vohvelien rapeus säilyy kuitenkin vain heti vohveliraudasta tarjottuina; jäähtyessään vohvelit pehmenevät ja vetistyvät. Lähde: Kinuskikissa

n. 10 vohvelia
Raaka-aineet:
50 g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl kevytmaitoa
1 dl kuohukermaa
2 dl kivennäisvettä

  1. Sulata voi ja sekoita joukkoon kevytmaito ja kerma. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita nestemäisten aineiden joukkoon. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia, taikina on tässä vaiheessa varsin paksua.
  2. Lisää kivennäisvesi taikinan joukkoon juuri ennen paistamista. Paista taikinasta vohveleita ruokaöljyllä voidellun vohveliraudan avulla. Tarjoa vohvelit haluamiesi lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti