torstai 22. helmikuuta 2018

Poronkäristys

4 hengelle
Raaka-aineet:
800 g poronkäristyslihaa (esim. Rönkä)
1 sipuli
mustapippuria
1 pkt (170 g) pekonia
5 dl olutta
voita paistamiseen
Lisäksi:
perunamuusia
puolukkasurvosta
maustekurkkuja tai kurkkusalaattia

  1. Ota käristysliha huoneenlämpöön sulamaan 1-2 tuntia ennen paistamista, mahdollisesti jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
  2. Pilko pekoni pieniksi palasiksi. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Tiristä pekonipalat padassa. Kypsennä joukkoon sipulisilppu.
  4. Ruskista käristyslihat paistinpannulla voissa pienissä erissä, lisää pataan.
  5. Mausta käristys mustapippurilla ja kaada joukkoon olut.
  6. Kypsennä poronkäristystä uunissa 200°C:ssa 2½ tunnin ajan. Tarpeen mukaan käristys voi odottaa 100°C:ssa ennen syömistä. Tarkista maku ennen tarjoamista ja lisää joukkoon tarvittaessa hiven suolaa. Tarjoa poronkäristyksen kanssa perunamuusia, puolukkasurvosta sekä maustekurkkua tai itsetetyä makeaa kurkkusalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti