Raaka-aineet:
800 g poronkäristyslihaa (esim. Rönkä)
1 sipuli
mustapippuria
1 pkt (170 g) pekonia
5 dl olutta
voita paistamiseen
Lisäksi:
perunamuusia
puolukkasurvosta
maustekurkkuja tai kurkkusalaattia
- Ota käristysliha huoneenlämpöön sulamaan 1-2 tuntia ennen paistamista, mahdollisesti jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
- Pilko pekoni pieniksi palasiksi. Kuori ja silppua sipuli.
- Tiristä pekonipalat padassa. Kypsennä joukkoon sipulisilppu.
- Ruskista käristyslihat paistinpannulla voissa pienissä erissä, lisää pataan.
- Mausta käristys mustapippurilla ja kaada joukkoon olut.
- Kypsennä poronkäristystä uunissa 200°C:ssa 2½ tunnin ajan. Tarpeen mukaan käristys voi odottaa 100°C:ssa ennen syömistä. Tarkista maku ennen tarjoamista ja lisää joukkoon tarvittaessa hiven suolaa. Tarjoa poronkäristyksen kanssa perunamuusia, puolukkasurvosta sekä maustekurkkua tai itsetetyä makeaa kurkkusalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti