lauantai 3. helmikuuta 2018

Tomaatti-savujuustokeitto

Unkarissa söimme makeaa, savujuustolla ryyditettyä tomaattikeittoa paikallisessa ravintolassa alkupalaksi, enkä saanut keiton makumaailmaa pois mielestäni. Heti kotiin päästyämme ryhdyinkin etsimään vastaavaa reseptiä, ja sopivia reseptejä löytyikin unkariksi kosolti. Tomaattimehulla pääsinkin mielestäni hyvin lähelle ravintolaversiota, minkä ansiosta keitto on myös todella helppo- ja nopeatekoinen. Toisin kuin Suomessa, Unkarissa tomaattikeitot ovat yleensä aina makeahkoja!

4 hengelle
Raaka-aineet:
4 rkl miedon makuista öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1 l) tomaattimehua
2-3 rkl sokeria
savujuustoa

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kypsennä jauhoja öljyssä parin minuutin ajan, älä ruskista. Sekoita joukkoon tomaattimehu ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele, kunnes keitto paksuuntuu. Mausta makusi mukaan sokerilla.
  2. Raasta tarjoilulautasille noin kourallisen verran savujuustoa ja kaada kuuma keitto juuston päälle. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti