6 hengelle
Raaka-aineet:
6½ dl täysmaitoa
¾ dl sokeria
3½ rkl maizenaa
1 vaniljatanko tai 1 rkl vaniljatahnaa
3 kananmunan keltuaista
ripaus suolaa
- Kuumenna maito kattilassa. Vatkaa erillisessä kulhossa keltuaiset, sokeri, suola, maizena sekä vaniljatangon siemenet paksuksi seokseksi.
- Kaada pari desiä kuumaa maitoa munaseokseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Kaada munaseos maitokattilaan lopun maidon joukkoon samalla vispaten. Vaniljatangon kuoret voi lisätä kiisselin joukkoon mausteeksi. Keittele 7-8 minuutin ajan, kunnes kiisseli sakeutuu.
- Sileimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi siivilöi kiisseli. Poista vaniljatangon kuoret. Peitä kiisselin pinta kelmulla kuorettumisen estämiseksi. Jäähdytä ennen nauttimista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti