sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Vaniljakiisseli

Lähde: Laura in the Kitchen -blogi

6 hengelle
Raaka-aineet:
6½ dl täysmaitoa
¾ dl sokeria
3½ rkl maizenaa
1 vaniljatanko tai 1 rkl vaniljatahnaa
3 kananmunan keltuaista
ripaus suolaa

  1. Kuumenna maito kattilassa. Vatkaa erillisessä kulhossa keltuaiset, sokeri, suola, maizena sekä vaniljatangon siemenet paksuksi seokseksi.
  2. Kaada pari desiä kuumaa maitoa munaseokseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
  3. Kaada munaseos maitokattilaan lopun maidon joukkoon samalla vispaten. Vaniljatangon kuoret voi lisätä kiisselin joukkoon mausteeksi. Keittele 7-8 minuutin ajan, kunnes kiisseli sakeutuu.
  4. Sileimmän lopputuloksen aikaansaamiseksi siivilöi kiisseli. Poista vaniljatangon kuoret. Peitä kiisselin pinta kelmulla kuorettumisen estämiseksi. Jäähdytä ennen nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti