tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kinderpiirakka



12 palaa
Pohja:
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa
150 g sulatettua margariinia
Voikreemi:
75 g voita
2½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
n. 150 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

  1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini, ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja sulatetun margariinin kanssa. Kaada taikina voideltuun irtopohja- tai piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 175°C:ssa uunissa n. 20-25 minuutin ajan. Anna piirakkapohjan jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
  3. Valmista kreemi: vatkaa pehmyt voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Levitä kreemi jäähtyneen piirakkapohjan päälle varovasti, etteivät murut irtoa kreemin sekaan. Sulata maitosuklaa, ja levitä se piirakkapohjan päälle. Marmoroi maitosuklaan pinta valkosuklaaraidoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti