250 g kuivattuja (prässättyjä) taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
Kakkuvuoan jauhotukseen:
voita
korppujauhoja
- Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
- Keitä kivettömät taatelit, vesi ja sokeri, kunnes muodostuu sose. Ota kattila pois levyltä ja sulata sekaan voi. Soseuta seos sauvasekoittimen avulla sileäksi.
- Vatkaa hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat ja kermaviili. Siivilöi taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kakkuvuokaan.
- Paista kakku 175°C:ssa uunin alatasolla n. 50-60 minuutin ajan, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Voit sihdata jäähtyneen kakun päälle tomusokeri koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti