sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Taatelikakku

Raaka-aineet:
250 g kuivattuja (prässättyjä) taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
1½  dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
Kakkuvuoan jauhotukseen:
voita
korppujauhoja

  1. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
  2. Keitä kivettömät taatelit, vesi ja sokeri, kunnes muodostuu sose. Ota kattila pois levyltä ja sulata sekaan voi. Soseuta seos sauvasekoittimen avulla sileäksi.
  3. Vatkaa hieman jäähtyneeseen soseeseen kananmunat ja kermaviili. Siivilöi taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  4. Paista kakku 175°C:ssa uunin alatasolla n. 50-60 minuutin ajan, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Voit sihdata jäähtyneen kakun päälle tomusokeri koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti