lauantai 26. marraskuuta 2016

Marianne-vadelmajuustokakku

Lähde: Fazer

Pohja:
175 g suklaakeksejä
50 g voisulaa
Täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne Crush -rouhetta
200 g rahkaa
3 kpl liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
Kiille:
250 g tuoreita tai jäisiä vadelmia
½ dl sokeria
3 kpl liivatelehteä
1 dl punaista mehua

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon voisula, ja painele seos tasaiseksi leivinpaperilla vuorattuun irtopohjvuokaan.
  2. Vaahdota kerma, ja sekoita joukkoon rahka sekä Marianne Crush. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä (n. 5 minuutin ajan) ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Anna seoksen jäähtyä hieman, ja sekoita liivateseos kevyesti käännellen täytevaahdon joukkoon. Levitä seos tasaiseksi keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa 2-3 tunnin ajan, tai kunnes rahkaseos on jämähtänyt.
  3. Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota kiilteen liivatelehdet kuten edellä kiehuvaan mehuun. Levitä hyytelö hyytyneen kakun päälle, ja anna kakun hyytyä jälleen jääkaapissa parin tunnin ajan tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti