lauantai 31. joulukuuta 2016

Ranskanperunat

Lähde: Kotikokki

Raaka-aineet:
3 keskikokoista perunaa / ruokailija
1 l öljyä
Maustamiseen:
ranskanperunamaustetta tai grillimaustetta
suolaa
ripaus sokeria

  1. Kuori ja suikaloi perunat ranskanperunan malliin. Laita ranskanperunat kylmään veteen likoamaan n. 2 tunnin ajaksi, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaisi perunoista. Valuta perunat ja kuivaa ne hyvin ennen friteerausta.
  2. Kuumenna öljy ensin 175°C:een. Friteeraa perunoita niin kauan, että ne saavat hennon keltaisen värin. Nosta perunat reikäkauhalla öljystä toiseen astiaan.
  3. Kuumenna öljy seuraavaksi 200°C:een, ja friteeraa perunat uudestaan. Nyt perunat saavat kauniin ruskean värin nopeasti, ja niiden kuori rapeutuu. Imeytä ylimääräinen öljy talouspaperiin tai valuta perunat siivilässä. Mausta ranskanperunat vielä kuumina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti