Paras mustikkapiirakka valmistuu pullataikinasta. Joukkoon voi myös lisätä makunsa mukaan muita marjoja.
1 pellillinen
Raaka-aineet:
1 annos pullataikinaa
11 dl mustikoita
1 dl (hillo)sokeria
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun:
1 kananmuna
- Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan.
- Valmista täyte: survo mustikat ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
- Kaulitse pullataikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle mustikkasurvos, ja käännä taikinan reunoja hieman sisäänpäin. Voitele pullareunukset kananmunalla.
- Paista piirakkaa uunissa 200°C:ssa 15-20 minuutin ajan, kunnes pulla on saanut kullanruskean värin.
- Ripottele piirakan päälle vielä hieman sokeria, ja anna piirakan vetäytyä vielä hieman ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti