perjantai 29. heinäkuuta 2016

Mustikkapiirakka pullataikinasta



Paras mustikkapiirakka valmistuu pullataikinasta. Joukkoon voi myös lisätä makunsa mukaan muita marjoja.

1 pellillinen
Raaka-aineet:
1 annos pullataikinaa
11 dl mustikoita
1 dl (hillo)sokeria
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun:
1 kananmuna

  1. Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan.
  2. Valmista täyte: survo mustikat ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
  3. Kaulitse pullataikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle mustikkasurvos, ja käännä taikinan reunoja hieman sisäänpäin. Voitele pullareunukset kananmunalla.
  4. Paista piirakkaa uunissa 200°C:ssa 15-20 minuutin ajan, kunnes pulla on saanut kullanruskean värin.
  5. Ripottele piirakan päälle vielä hieman sokeria, ja anna piirakan vetäytyä vielä hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti