torstai 7. heinäkuuta 2016

Jogurttijäätelöpuikot

Jogurttijäätelöpuikot voi maustaa monenlaisilla erilaisilla hedelmäsoseilla tai yrteillä (esim. minttu ja basilika). Halutessaan jäätelöseokseen voi myös sekoittaa pähkinä- tai keksimurusia. Lähde: Helsingin Sanomat

10 kappaletta
Raaka-aineet:
2 dl mansikoita (+ sokeria)
5 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kondensoitua maitoa
Lisäksi:
10 jäätelöpuikkomuottia

  1. Soseuta mansikat haarukalla, ja makeuta sose sokerilla. Säästä halutessasi parin mansikan viipaleet koristeeksi muotteihin.
  2. Mittaa jogurtti isoon kulhoon, ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Säädä makeus maitotiivisteen ja jogurtin avulla.
  3. Täytä jäätelömuotit kerroksittain mansikkasoseella ja jogurtilla. Voit myös sekoittaa mansikkasoseen pyörteiksi jogurtin joukkoon ennen muotteihin laittoa.
  4. Nosta muotit takaisin pakastimeen ja anna jäätyä parisen tuntia. Jogurttijäätelö on parhaimmillaan, kun se on kiinteän kohmeista mutta ei kovaksi jäätynyttä. Poista muotti valuttamalla kuumaa vettä muotin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti