tiistai 24. toukokuuta 2016

Nutellakeksit

Näistä kekseistä tuli maukkaan suklaisia, hieman sitkeitä keksejä. Valkosuklaan ohella voi käyttää myös maitosuklaata. Taikinan voi myös puolittaa näpäärästi, mikäli keksien kulutus ei ole niin suurta. Lähde: Yhteishyvä

20 kpl
Raaka-aineet:
150 g margariinia tai voita
2 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g valkosuklaata

  1. Vatkaa pehmeä rasva, Nutella ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat sekä siivilän läpi vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola.
  2. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Säästä halutessasi puolet suklaasta keksien koristeluun.
  3. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja ja paina ne litteämmäksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista keksejä 200°C:ssa uunissa 10 minuutin ajan. Tarjoa keksit lämpiminä kylmän maidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti