lauantai 30. huhtikuuta 2016

Munkit ja munkkirinkilät

Lähde: Kotikokki

40 kappaletta
Raaka-aineet:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
100 g voita
13-14 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
friteerausöljyä
sokeria

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon kevyesti vatkatut kananmunat, sokeri, kardemumma ja suola, sekä alusta joukkoon jauhot. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu, kädenlämpöinen rasva. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa n. 1 tunnin ajan kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan, ja kumpikin palanen n. 20 osaan (yhteensä 35-40 kappaletta). Pyörittele paloista pullia, ja anna kohota leivinpaperoidulla uunipellillä jälleen n. 1 tunnin ajan kaksinkertaisiksi.
  3. Purista munkkien keskelle reikä, mikäli haluat munkkirinkilöitä. Paista munkit n. 1 litrassa miedon makuista öljyä paksupohjaisessa tai valurautapadassa 170-180°C:ssa molemmin puolin tummanruskeiksi. Siirrä kypsät munkit jäähtymään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee imeytymään munkeista.
  4. Sokeroi munkit vielä lämpinä kauttaaltaan sokerilla. Tarjoa herkullisten munkkien ja munkkirinkilöiden kyytipoikana simaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti