Viinimarjahyytelö valmistuu parhaiten keitetystä mehusta, mutta myös höyrymehu käy. Hyytelöön sopivat erityisen hyvin vielä hitusen raa'at, kirpeät marjat niiden runsaan pektiinipitoisuuden vuoksi. Hillosokerin tai hillo-marmeladisokerin käyttö hyytelön valmistamisessa lyhentää hyytelön keittoaikaa, näillä sokereilla valmistettu herukkahyytelö ei ole aivan yhtä sileä ja kirkas kuin taloussokerilla valmistettava hyytelö. Hyytelösokeri ei nimestään huolimatta sovellu purkitettavien hyytelöiden valmistukseen. Viinimarjahyytelö maistuu hyvin liha- ja kanaruokien höysteenä, mutta myös pannukakun kaverina.
Raaka-aineet sokerin mukaan:
1 l mehua / 800-1000 g hillosokeria
1 l mehua / 2 pkt (à 330 g) hillo-marmeladisokeria
1 l mehua / 800-1000 g taloussokeria
- Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Sekoita vain sen verran, että sokeri liukenee. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuutin ajan sekoittamatta. Tee hyytelökoe.*
- Kuori vaahto. Purkita hyytelö kuumennetteuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä hyytelö viileässä.
*Hyytelökoe: ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä se nopeasti. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako; jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti