perjantai 8. huhtikuuta 2016

Ohrapuuro

Peruskoulussa tämä ruokalaji aina mehukeiton kanssa. Lisäksi tarjolla oli aina ruisleipää ja kinkkusiivuja. Päätin toteuttaa tämän vanhan ruokamuiston, ja varsin kelvollista arkiviikon apettahan tämä on! Puuro valmistuu erityisen vaivattomasti rikotuista ryyneistä ja kiehumaidosta valmistaen, jolloin keittoaika on rikkomatonta ryyniä lyhyempi, eikä puuro pala niin herkästi pohjaan.

4 hengelle
Raaka-aineet
2 dl rikottuja ohraryynejä
1 l kevyt- tai täysmaitoa
½ tl suolaa
Lisäksi:
mehukeittoa
kinkkuruisleipiä

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää joukkoon ohraryynit ja suola. Keittele puuroa ensin n. 20 minuuttia välillä hämmennellen, kunnes maito on imeytynyt ryyneihin. Tämän jälkeen voit vielä hauduttaa puuroa matalalla lämmöllä. Tarjoa puuro mehukeiton ja kinkkuvoileipien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti