maanantai 14. maaliskuuta 2016

Perinteinen nakkikastike

Raaka-aineet:
400 g nakkeja
1 sipuli
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6 dl vettä
½ lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
perunamuusia

  1. Kuori ja silppua sipuli. Viipaloi nakit. Ruskista sipulisilppu ja nakit paistinpannulla, ja siirrä seos hetkeksi toiseen astiaan odottamaan kastikkeen teon ajaksi.
  2. Kypsennä jauhot voissa ja ruskista jauhoihin kunnon, tummanruskea väri. Lisää pannulle vesi ja sekoita kastike tasaiseksi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen nakki-sipuliseos, lihaliemikuutio sekä mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Tarjoa nakkikastike perunamuusin ja omien mieltymysten mukaan esim. ketsupin ja maustekurkkusiivujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti