keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Nakkisarvet

Nämä pehmoiset sarvet sopivat hyvin suolaisiksi juhlanaposteltaviksi. Unkarissa näitä sanotaan "porsaiksi" ("malacka") nakin lihan alkuperästä huolimatta.

24 kappaletta
Taikina:
3 dl maitoa
½ pkt (25 g) tuorehiivaa
1 dl öljyä
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
sinappia
250 g kalkkuna- tai broilerinakkeja
Voiteluun:
1 kananmuna

  1. Murustele hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vaivaa joukkoon vuorotellen jauhot, öljy sekä suola ja sokeri. Lisää jauhoja niin kauan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta, eikä takerru enää sormiin. Anna taikinan kohoto liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa n. 1 tunnin ajan.
  2. Leikkaa nakit 24 palaan. Jaa taikina 3 palaan ja kaulitse ne n. 2 mm paksuisiki pyöreiksi kiekoiksi. Leikkaa kukin ympyrä 8 sektoriin. Turauta pieni raita sinappia kunkin sektorin leveälle puolelle ja aseta tähän kohtaan nakkipala. Rullaa taikinapalat sarviksi nakkipalojen ympärille.
  3. Asettele sarvet uunipellille ja voitele ne kananmunalla. Voit halutessasi ripotella pinnalle vielä hieman sormisuolaa. Paista sarvia 200°C:ssa n. 15 minuutin ajan, kunnes sarvet ovat saaneet kullanruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti