torstai 7. tammikuuta 2016

Normandialainen siiderikana

Tässä kanareseptissä yhdistyvät omenasiiderin makeus ja pekonin suolaisuus herkullisella tavalla. Normandia on Ranskassa sijaitseva maakunta, joka on kuuluisa mm. omenoistaan ja niistä valmistettavasta siideristään. Lähde: Yhteishyvä

4 hengelle
Raaka-aineet:
~400 g broilerin sisäfileeleikkeitä
1 pkt (170 g) pekonia
4 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
1 sipuli
1 tlk (3 dl) kuivaa omenasiideriä
1 rkl dijoninsinappia
1 omena
1 dl kuohukermaa
½ tl timjamia

  1. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla ja kääntele broilein leikkeet seoksessa. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Paahda pekonit syvässä pannussa rapeiksi, kuullota silputtu sipuli joukkoon loppuvaiheilla. Siirrä pekoni-sipuliseos toiselle lautaselle odottamaan.
  3. Paista broilerifileisiin pannulla molemmin puolin kullanruskea väri. Lisää joukkoon omenasiideri ja haihduta alkoholia n. 5 minuutin ajan. Lisää pekoni-sipulisilppu, sinappi ja timjami.
  4. Kuori ja viipaloi omena pieniksi paloiksi. Lisää omenaviipaleet pannulle. Annan broilerifileiden hautua kastikkeessa n. puolen tunnin ajan, lisää joukkoon lopuksi kerma. Haihduta kastiketta tarvittaessa vielä paksummaksi. Tarjoa siiderikana esim. uunijuuresten ja raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti