lauantai 26. joulukuuta 2015

Lakkatorttu

Tämä torttu valmistui tapaninpäivän hirvipaistiaterian jälkiruoaksi. Kuohkea kahden munan torttupohja ja raikkaat marjat takaavat keveän, ähkyttömän lopputuloksen.

6 hengelle
Pohja:
Kostutus:
4 rkl mehua tai sokeroitua maitoa
Täyte:
4 dl (pakaste)lakkoja
½ rs (~100 g) maustamatonta tuorejuustoa / mascarponea / rahkaa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl vaniljasokeria
sokeria

  1. Sulata lakat, mikäli käytät pakastelakkoja, ja mausta ne sokerilla. Valmista torttupohja erillisen ohjeen mukaan ja kostuta se ylimääräisellä lakkamehulla.
  2. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto/mascarpone/rahka ja mausta vaahto sitruunanmehulla ja sokereilla. Makeuta sulatetut lakat sokerilla maun mukaan.
  3. Levitä kermatäyte ja sulatetut lakat tortun päälle. Tarjoa torttu tuoreeltaan kahvipöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti