Tämä torttu valmistui tapaninpäivän hirvipaistiaterian jälkiruoaksi. Kuohkea kahden munan torttupohja ja raikkaat marjat takaavat keveän, ähkyttömän lopputuloksen.
6 hengelle
Pohja:
Kostutus:
4 rkl mehua tai sokeroitua maitoa
Täyte:
4 dl (pakaste)lakkoja
½ rs (~100 g) maustamatonta tuorejuustoa / mascarponea / rahkaa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl vaniljasokeria
sokeria
- Sulata lakat, mikäli käytät pakastelakkoja, ja mausta ne sokerilla. Valmista torttupohja erillisen ohjeen mukaan ja kostuta se ylimääräisellä lakkamehulla.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto/mascarpone/rahka ja mausta vaahto sitruunanmehulla ja sokereilla. Makeuta sulatetut lakat sokerilla maun mukaan.
- Levitä kermatäyte ja sulatetut lakat tortun päälle. Tarjoa torttu tuoreeltaan kahvipöydässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti