torstai 24. joulukuuta 2015

Imelletty perunalaatikko

Lähde: Cebicin keittiössä -blogi

Raaka-aineet:
1 kg jauhoisia perunoita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
2 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää
70 g sulatettua voita
suolaa

  1. Ensimmäisenä päivänä keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori perunat kuumina ja survo ne perunasurvimella muusiksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Jätä vuoka imeltymään huoneenlämpöön yön yli liinalla peitettynä tai uunissa 50°C:ssa muutaman tunnin ajan. Voit kevyesti sekoittaa perunamassaa imeltymisen aikana, mutta se ei ole pakollista.
  2. Lisää imeltyneeseen perunaseokseen voisula ja maito. Mausta seos reilulla suolalla, ripauksella muskottipähkinää ja tarvittaessa siirapilla.
  3. Kaada perunalaatikko vuokiin, jätä reilusti kuohumisvaraa (n. 3 cm) ja paista vuokia 150°C:ssa uunissa 2-3 tuntia, eli kunnes laatikot ovat kypsyneet kunnolla ja saaneet kauniin värin. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, mikäli pinta alkaa saada liikaa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti