Raaka-aineet:
1 kg jauhoisia perunoita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
2 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää
70 g sulatettua voita
suolaa
- Ensimmäisenä päivänä keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori perunat kuumina ja survo ne perunasurvimella muusiksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Jätä vuoka imeltymään huoneenlämpöön yön yli liinalla peitettynä tai uunissa 50°C:ssa muutaman tunnin ajan. Voit kevyesti sekoittaa perunamassaa imeltymisen aikana, mutta se ei ole pakollista.
- Lisää imeltyneeseen perunaseokseen voisula ja maito. Mausta seos reilulla suolalla, ripauksella muskottipähkinää ja tarvittaessa siirapilla.
- Kaada perunalaatikko vuokiin, jätä reilusti kuohumisvaraa (n. 3 cm) ja paista vuokia 150°C:ssa uunissa 2-3 tuntia, eli kunnes laatikot ovat kypsyneet kunnolla ja saaneet kauniin värin. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, mikäli pinta alkaa saada liikaa väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti