tiistai 22. joulukuuta 2015

Graavilohi

Raaka-aineet:
1 kg merilohifileetä
1 tl sokeria
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl kokonaisia valkopippureita
tillinvarsia

  1. Pese lohifilee ja poista siitä ruodot.
  2. Mortteloi valkopippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Levitä sokeri, suola ja pippurirouhe tasaisesti lohen pinnalle. Sokeri auttaa säilyttämään lihan värin. Pieni tillinvarret ja levitä myös ne fileelle.
  3. Leikkaa filee kahteen osaan ja laita ne lihapuolet vastakkain. Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon, sulje muovipussilla.
  4. Anna lohen graavautua 1-2 vuorokauden ajan. Pyyhi mausteet lohen päältä ja viipaloi filee ohuiksi siivuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti